100% Council Approvals

Sydney Residential Architect

Green Square Design
Silvania Residence
Site area: 1041m2
Approval: DA Approval Sutherland Shire Council
Project: New residence with associate pool & cabana
Budget: $1Million+
Contemporary Multi-level residence set high above the street with commanding views over Oyster Bay. The facade is defined by a subtle yet distinct curvature wrapped with high performance glass to capture full 180 degree views. The building has been designed to hug the landscape and take advantage of the natural contoured landform. A double height atrium over the entry connects the ground floor entertainment area with the first floor living dining, kitchen and sunken lounge area.
Existing House
Views
The existing site, with single garage at street level and stairs leading up to the house.
The site is located along a a steep embankment comanding distant view to oyster bay and beyond
Sketch 1
Proposed Residence - Front elevation looking at sunken lounge and entertainment
Proposed Residence - Looking at northeast elevation, first floor kitchn and front terrace and ground floor cinema room
Proposed Residence - View from street level.
Proposed Residence - Looking at rear elevation
Rendering of the front facade looking at the entry. An expanded mesh cladding was chosen for the blade wall.
Rendering of the private upper level terrace linked with the master bedroom.
Progress during construction. View coming around the bend
This image shows the challanges of the steep site with its sandstone foundations
Double car garage and staircase adjoining
The shear rock face was cut to make way for the Staircase leading up the front entry
Stairs leading along the side of the house
The detail in the concrete slab and its relationship to the vertical elements plays an imprtant role in
The corner of the sunker lounge is expressed with a full height framesless silicon edge glazed wall
A wedge inset to the side of the building provides a opportunity for windows to capture view of the bay from the bedrooms