100% Council Approvals

Sydney Residential Architect

Green Square Design
Bardwell Park Residence
Site area: 561m2
Approval: Complying Development (NSW SEPP Housing Code)
Project: Single level residence with lower ground garage
Budget: $700,000
Demolition of existing building and construction of new single storey residence with lower level garage. The building is modern in styling with clean and simple lines. The design is defined by a "white box" cladded in a panelled matrix system and the tall sweaping roof line floating over the heavy base walls. The winter garden with its full glass roof,operable glass louvres and polished concrete slab floor, is wedged and cut into the centre of the building with a north east orietation. The laundry is accessed via the kitchen through a door which has been incoprated and blended into the kitchen joinery. A large and tall atrium roof above the dining room accentuates and lift the space. With its glazed walls on all sides, daylight is captured and drawn down to the living areas.
Existing House
Views
Front facade view 1
Front facade view 2
Sketch 1
Matrix cladding - Master Bedroom
Rear view
Raised roof over south facing dining room
Butlers pantry located behind kitchen
Laundry
Polished concrete floor in winter garden serves as a heat sink
Lounge room
Atrium windows above dining room and kitchen. Air conditioning grills incoporated into kitchen bulkhead
Operable louvre windows in winter garden
Main bathroom
Corner windows ot bedroom